gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Ягодов десерт с бишкоти за Великден

Ягодов десерт с бишкоти за Великден

Потребител#246858Потребител#246858
Помощник Готвач
3815511871
Ягодов десерт с бишкоти за Великден
Снимка: Потребител#246858
1 / 3
23/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции8
"Толкова простичък десерт, а вкусът му е ненадминат"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се почистват, измиват и нарязват на резенчета. Поръсват се с 3 с.л. от кафявата захар и ароматния алкохол. Може да се използва есенция.

Оставят се настрани да се мариноват.

Кората на портокалите се настъргва на ситното ренде. Разполовяват се и се изцежда сокът им в разлата чиния.

Приготвя се смес от сметаната, киселото мляко, маскарпонето, останалата кафява захар и ваниловата захар.

Отделеният сос от ягодите също се добавя. Всичко се разбърква до получаване на хомогенен крем.

Бишкотите се потапят една по една в портокаловия сок и се нареждат в избрана чиния за сервиране. Всяка бишкота се залива със сметановия крем.

Отгоре се подреждат резенчета ягоди, като се подбират за всяка бишкота със симетрична големина за естетичен вид.

Декорират се с пресни листенца мента.

Ягодовия десерт с бишкоти за Великден се оставят за един час в хладилник, за да попие кремът и да се охладят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: