Пърленки на тиган
Pan-Made Pitas
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Пърленки на тиган

Пърленки на тиган

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3120k
Пърленки на тиган1 / 2
11/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции12-15 бр.
"Може да спретнете вкусна закуска за цялото семейство само за няколко минути с нашата рецепта за пърленки на тиган!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разделя на топки и всяка се разточва на кора, с дебелина около 5 мм. Намазва се с разтопена мас, поръсва се със сирене и чубрица и се навива на руло.

Единият край на рулото се завива наляво, а другия надясно. Така, че да се получи осморка. Едното кръгче на осморката се сгъва върху другото и се разточва до толкова, колкото искате да е голяма пърленката.

Пече се от двете страни в добре загретия и подмазнен тиган с дебело дъно или сач (не забравяйте, че сачовете се загряват постепенно от слабо към силно. Готовите пърленки се намазват с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 14
4 14
3 9
2 2
1 0
Дай твоята оценка: