gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тесто»Моето еластично тесто за фокачи и пици

Моето еластично тесто за фокачи и пици

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2452k6922k5
Моето еластично тесто за фокачи и пици
Снимка: AneliaStefanova
1 / 3
23/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 800 г бяло
  • грис - 100 г пшеничен
  • мая за хляб - 1/2 кубче
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • вода - 500
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 150 мл топла вода заедно със захарта и една лъжица от брашното. Оставя се 20 минути да шупне маята.

Брашното, грисът и солта се сипват в дълбока купа и хубаво се разбъркват.

Оформя се кладенче в средата и се добавя шупналата мая и останалата топла вода, както и олиото.

Замесва се меко и нелепнещо тесто, като е възможно количеството на брашното да е малко повече или по-малко, тестото си показва.

Замесеното тесто се разделя на топки, които се нареждат в набрашнена и поръсена с грис тава на разстояние една от друга и се оставят да втасат 2 часа.

След като втаса тестото за фокачи и пици е готово за оформяне на вкусни пици и ароматни фокачи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: