Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Различни козуначени кифлички с локум

Различни козуначени кифлички с локум

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Различни козуначени кифлички с локум
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 4
23/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 60 мл
  • краве масло - 65 мл
  • прясна мая - 1/2 кубче
  • прясно мляко - 100 мл
  • ванилия - есенция
  • локум
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясната мая се натрошва в купа. Към нея се прибавя 4 с.л. прясно мляко и 1 с.л. захар. Разбърква се, докато се разтвори маята.

Купата се покрива със стреч фолио и кърпа. Оставя се на топло да шупне за 15 - 20 минути.

През това време брашното се пресява.

Яйцата се разбиват със захарта.

След това разбитите яйца се прибавят към маята. Разбърква се.

Прибавя се останалото прясно мляко и есенцията.

По малко се прибавя пресятото брашно. Замесва се меко тесто.

Готовото тесто за козуначени кифлички се удря 100 пъти в масата.

След това към тестото се прибавя по малко от олиото и разтопеното краве масло. Меси се, докато поеме мазнината.

Готовото тесто се остава да втаса за около час и половина.

През това време се реже локумът на малки парчета.

След като е втасало, о тестото се взема една малка топка. То се разточва в кръг. В единия край се слага от нарязания локум и се навива на руло.

След това рулото се навива на спирала.

Готовите козуначени кифлички се редят в тава, върху хартия за печене и на разстояние една от друга.

Кифличките с локум втасват още около един час.

Различните козуначени кифлички с локум се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: