gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Сочно пиле с картофи в гювеч

Сочно пиле с картофи в гювеч

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Готвач
2101k5628844
Сочно пиле с картофи в гювеч
Снимка: AneliaStefanova
1 / 4
24/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Днес вечерята е специална - пиле с картофки в гювеч, познат и любим вкус"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се намазва с размекнатото масло отвън и отвътре и с ръце хубаво се разнасят навсякъде подправките.

С част от картофите се пълни пилето и се слага в средата на глинен гювеч, а около него се разпределят останалите нарязани картофи, киселите краставички и чесънът (необелен).

Предварително сме поръсили картофите с подправки и сол.

Върху картофите се изсипват сметаната и доматите. Налива се малко вода около 100 мл и гювеча с пиле и картофи се слага във фурна за 2 часа.

Пече се на 170 градуса, като се слага в студена фурна, за да не се счупи гърнето.

За да стане сочното пиле с картофи в гювеч с препечена коричка, последните 30 минути се пече без капак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: