Пилешки пържоли от бут със сушен лук и бира от 1927 г.

Мария БожиловаМария Божилова
Помощник Готвач
177
578
502
209
2
25/04/2020
"Една стара изпитана рецепта за пилешки пържоли - това е приказка "
Приготвяне180 мин.
Готвене49 мин.
Общо229 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо459
  • Преглеждания за месеца199
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки пържоли - 4 бр. от бут с кожа
  • бира - 500 мл
  • сушен лук - 4 с.л.
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли се измиват много добре, като кожата се измива с четка, за да се махнат всички мръсотии от пърленето, ако е домашно пилето.

Посоляват се със сол и черен пипер. Оставя се да попият 30 мин, след което се заливат с бира, като пържолите трябва да са в съд, който след заливането бирата да покрие и кожата.

Оставят се 2 ч. в бирата, след което се изваждат и се намазват обилно с олио, за да се запечата бирата в месото.

Сушеният лук се накисва в олио 30 минути, за да омекне, след което се слага в тавата, в която ще се пекат пържолите.

Намазаните с олио пържоли се нареждат върху сушения лук, заливат се с олио и вода и се пекат 40 мин на предварително загрята фурна на 200 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар