Кето солена торта

Кето солена торта
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
26/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Черпим с кето солена торта, пък ако искате си вземете"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 малка
  • настъргано сирене - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • копър - 3 стръка
  • бакпулвер - 1 ч.л. равна
  • брашно - 1 с.л. от смляно ленено семе
  • брашно от нахут - 2 с.л.
  • олио - за тигана
  • крем
  • майонеза - 3 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л. гъсто
  • копър
  • сол - 1 щипка
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • яйца - 2 бр. сварени малки
  • кашкавал - 60 г настърган
  • магданоз
  • кетчуп
  • маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с щипка сол.

Тиквичка се рендосва на ренде, поръсваме с малко сол и оставяме за 15 минути. Отцежда се и смесваме с яйцата.

Прибавя се настъргано сирене, бакпулвера, смляно ленено семе и брашно от нахут. Разбърква се добре на каша.

Загрява се тиган с диаметър 15 см, намазва се с малко олио.Сипва се по 2-3 с.л. смес и оформяме на палачинка от тиквички.

Печем на 4 степен от двете страни, обръща се с широка метална шпатула. От тази доза получаваме 3 големи и 1 малка палачинка.

Приготвя се кремът, като се разбърква майонеза, кисело мляко, щипка сол, копър и скилидки чесън.

В поднос се нареждат палачинка, крем, поръсваме с част от настъргано яйце, 2 палачинка, крем, настърган половината кашкавал, трета палачинка, крем, отново яйце и завършваме с малката палачинка.

Отгоре вкусната солена торта се намазва с крем и поръсваме със смесени останали яйца и кашкавал.

Декорира се с маслинки, магданоз и кетчуп.

Оставяме кето солената торта да се охлади и тогава се нарязва!

Вкусно и здравословно! Бъдете здрави!

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: