Зимен миш-маш със сушен лук и печени чушки от 1927 г.

Мария БожиловаМария Божилова
Помощник Готвач
177
579
502
211
2
27/04/2020
"Ретро рецепта за зимен миш-маш "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо235
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • сирене - 500 г саламурено
  • сушен лук - 2 с.л.
  • печени пиперки - 4 бр.
  • домати - 2 бр.
  • яйца - 7 бр.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето се отцежда върху дебела хартия и се натрошава на едро.

Сушеният лук се накисва в олио за 30 мин, като количеството олио трябва е достатъчно за готвенето.

Пиперките се почиства, ако не са почистени при консервирането, и се отцеждат върху дебела хартия, след което се нарязват на едро.

Доматите се нарязват на едри кубчета.

Сушеният лук, който е накиснат, се слага с олиото, в което е киснат в дълбок тиган.

Задушава се 5 мин след сгорещяването и се прибавят пиперките.

Запържват се 5 мин, след което се прибавят доматите. Запържва се 10 мин при продължително бъркане.

Яйцата се разбъркват много добре с телена бъркалка и се прибавят към зеленчуците, като сол не се прибавя към апетитния миш-маш.

Разбърква се 5 мин и се сваля от огъня.

Оставя се да изстине този вкусен зимен миш-маш.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар