gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с бекон и маслини

Пица с бекон и маслини

Пица с бекон и маслини
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
27/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Не познаваме някой, който да не обича пица - а вие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Активира се маята, като се разбърква в топла вода с лъжичка захар, 2 с.л. брашно и оставяме да бухне за 10 минути.

С останалите продукти се замесва средно меко тесто и оставяме да втаса на топло 20-30 минути.

Оформя се тънък блат, поставя се в тава с диаметър 30 см върху хартия за печене.

Отгоре се намазва с доматено пюре, поръсваме риган.

Разпределя се парчета нарязан бекон, маслини, чедър и поръсваме с настърган кашкавал.

Печем сочната пица в загрята фурна до апетитен загар.

Сервираме пицата с бекон и маслини топла за обяд или закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: