Вкусната мусака на мама
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Вкусната мусака на мама

Вкусната мусака на мама

Ivi  VaccaIvi Vacca
Иноватор
4505k1k948
Вкусната мусака на мама
Снимка: Ivi Vacca
1 / 2
28/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
"Едва ли има нужда да споменаваме, че това е най-вкусната мусака - тази на мама"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, обелваме картофите и нарязваме малко по-едро, отколкото ги режем за супа.

В тиган нагряваме на средна степен олио и запържваме картофите за около 5-8 мин. Правим това на два пъти, ако тиганът не е достатъчно голям.

Когато картофите са обработени така, се задушават и запържват едновременно, ухаят чудно и традиционната мусака става разкошна.

Изваждаме запържените картофи от тигана и в същия тиган поставяме нарязания ситно лук да се задуши за 2 мин.

След това добавяме каймата и задушаваме, като разбъркваме постоянно сместа (около 10 мин). Поръсваме със солта и подправките.

Когато каймата се запържи добре. добавяме нарязаните домати и една чафяна чашка вода (това е достатъчно количество, защото каймата е почти готова и картофите по този начин приготвени се сготвят бързо.

Изсипваме сместа в дълбока тавичка и печем във фурната 25 мин. Когато мусаката остане на мазнина, заливаме със заливката за мусака.

Подготовка на заливката:

В тиган запържваме брашното с олиото, да се зачерви леко. Добавяме млякото към брашното и разбъркваме да се получи рядък сос. Дърпаме от котлона сместа.

Разбиваме на ръка яйцата и добавяме към соса, като разбъркваме хубаво да се смесят съставките.

Заливаме мамината мусака с така приготвената заливка и запичаме за още 20 мин или докато заливката се запече апетитно.

Това е най-вкусната рецепта за мусака за мен и която винаги приготвям у дома.

Рецептата за мусака е от красива Каварна!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: