gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с пилешко, картофи и гъби

Мусака с пилешко, картофи и гъби

Мусака с пилешко, картофи и гъби
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
01/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете всички зеленчуци на дребно. Задушете ги в тенджера или тиган с мазнина. Сложете гъбите, нарязани на филийки.

Добавете каймата и пържете, докато стане на трохи и промени цвета си. Сложете всички подправки и разбъркайте.

Добавете картофите, предварително обелени и нарязани на кубчета. Запържете за кратко и сложете доматеното пюре и червения пипер. Налейте малко водичка и изчакайте да заври.

Прехвърлете в тава и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса.

Направете заливката, като разбиете яйцата, млякото, брашното и содата с тел. Добавете солта и магданоза, нарязан на дребно.

Излейте заливката върху мусаката и върнете във фурната, за да се запече. Извадете и сервирайте.

Мусаката с пилешко, картофи и гъби е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: