Консервиран спанак за зимата
Konzervisan spanać za zimu
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервиран спанак за зимата

Консервиран спанак за зимата

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5408902
Консервиран спанак за зимата
Снимка: Иивинка
1 / 2
01/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Готвене10 мин.
Общо130 мин.
Порции6
"Ето как да имате спанак под ръка винаги, когато ви потрябва"

Необходими Продукти

  • спанак - 3 кг
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете спанака за няколко часа да омекне. Почистете от дръжките и измийте хубаво листата.

В тенджера сложете вода на котлона да заври. След това попарете съвсем леко спанака, но внимавайте да не го попарите повече, защото ще стане на каша.

Потапяте и вадите в студена вода.

Пригответе си малки бурканчета.

Напълнете спанака, сложете по 1 чаена лъжичка сол във всяко бурканче. Затворете бурканчетата и ги заварете от 5 до 10 мин.

Имаме консервиран спанак за зимата. По същия начин консервираме и лапада.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: