Пълнени патладжани с нахут

Рая АндоноваРая Андонова
Готвач
448
2k
799
826
6
01/05/2020
"Едва ли сте предполагали, че нахутът и патладжанът си отиват толкова много "
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо241
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и разрязват на две по дължина.

Слагат се в тава с малко напръскана вода и се покриват с фолио. Изпичат се в загрята на 180 градуса фурна около 50-60 минути, докато омекнат напълно.

През това време елдата се измива и сварява.

Когато патладжаните са готови, се изваждат и се оставят да изстинат. След това се издълбават.

Издълбаното се смесва с нахута, елдата, малко наситнен магданоз и сух босилек.

С тази плънка се пълнят патладжаните.

Отгоре се слагат по няколко резенчета домат.

Връщат се във фурната за още около 15 минути.

Пълнените патладжани с нахут са готови.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар