Домашни фетучини Алфредо
Domaći fetučini Alfredo
gotvach.bg»Рецепти»Паста»Домашни фетучини Алфредо

Домашни фетучини Алфредо

АлбенаАлбена
Новак
241035453
Домашни фетучини Алфредо
Снимка: Албена
1 / 3
03/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене7 мин.
Общо67 мин.
Порции4
"Приятен апетит с домашни фетучини Алфредо"

Необходими Продукти

  • За направата на тестото
  • брашно - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • За направата на соса
  • чесън - 2 скилидки
  • готварска сметана - 200 мл
  • кашкавал - 100 г
  • масло - 60 - 70 г
  • вода - 80 мл от самата вода, в която са се варили спагетите
  • риган - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото: Омесват се брашното и яйцата. След това се поставят във фолио или найлонова торбичка и се оставя да отпочине в хладилника за 30 мин.

После се разделя на 4 части и с помощта на уред за разточване на паста се разточват до последната степен и се нарязват.

Оставят се да починат около час, след което се варят в подсолена завряла вода, докато не изплават на повърхността. Те нямат нужда от премиване.

За соса: В тиган се оставя маслото да се разтопи, след което се прибавя чесънът, като се внимава той да не загори. Прибавя се сметаната и водата от спагетите.

Кашкавал може да се прибави директно в соса или за завършек на ястието в чинията. Добавят се подправките.

След като сосът се сгъсти е готов за употреба. Фетучините могат да се сипят в соса в тигана или да се сервират отделно в чиния.

Домашните фетучини Алфредо са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: