gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Шоколадова торта с ягоди и маскарпоне

Шоколадова торта с ягоди и маскарпоне

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2633k6832k1
Шоколадова торта с ягоди и маскарпоне
Снимка: Христинка Колева
1 / 4
03/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Насладете се на всяка хапка от шоколадовата торта с ягоди и маскарпоне - това е удоволствие, което не трябва да се изпуска"

Необходими Продукти

  • брашно - 220 г
  • захар - 350 г
  • какао - 65 г
  • бакпулвер - 10 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч. л.
  • прясно мляко - 240 мл
  • лимонов сок - 1 с. л.
  • олио - 120 мл
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • кафе - 200 мл горещо
  • за крема
  • крема сирене - 300 г
  • маскарпоне - 250 г
  • бял шоколад - 300 г разтопен
  • заквасена сметана - 200 г
  • пудра захар - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват сухите продукти.

В друга купа се смесват яйцата, млякото, олиото и лим. сок. Разбъркват се и се прибавят към сухата смес. Добавя се горещото кафе.

Сместа се разделя на три части, които се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.

Блатовете се охлаждат.

Крема сиренето се смесва с маскарпонето и захарта, и се разбърква. Добавя се разтопеният и охладен шоколад, и накрая се добавя заквасената сметана.

Тортата се сглобява блат, 1/3 крем, блат, крем, блат и се завършва с крем.

Шоколадовата торта се залива с разтопен шоколад и се украсява с пресни ягоди.

Шоколадовата торта с ягоди и маскарпоне е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: