gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Месо»Гъбен сос с мариновани гъби

Гъбен сос с мариновани гъби

Гъбен сос с мариновани гъби
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
03/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Гъбен сос, който може да сервирате към сочни пържолки"

Необходими Продукти

  • мариновани гъби - 1 буркан или консерва
  • готварска сметана - 200 мл
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 1 бр.
  • топено сирене - 1 триъгълниче
  • краве масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете гъбите и заделете водата от тях. В тенджера или тиган сложете, разтопете кравето масло. Добавете лука, нарязан на дребно. Задушете го до омекване.

Сложете гъбите, а след 5 минути налейте бялото вино. Изчакайте да изври алкохола и налейте сметаната.

Ако стане много гъсто, налейте малко от гъбената водичка, която заделихте.

Добавете подправките и варете на среден котлон до готовност. Малко преди да изключите сложете топеното сирене.

След като се разтопи изключете и сервирайте соса за месо към някоя пилешка, пуешка или свинска пържола.

Гъбеният сос с мариновани гъби е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: