Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пандишпанов кекс с орехи по стара рецепта

Пандишпанов кекс с орехи по стара рецепта

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Пандишпанов кекс с орехи по стара рецепта
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ретро пандишпанов кекс с орехи, който с нетърпение очакване да хапнем днес"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • захар - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • краве масло - 125 г
  • орехи - 100 г смлени
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • лимонова кора - настъргана
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер до получаване на пухкав крем.

Затоплете кравето масло без да го разтапяте напълно и го прибавете в яйчния крем.

Пресейте брашното с щипка сол и 2 чаени лъжички бакпулвер. Добавете орехите и настърганата лимонова кора при брашното.

С лъжица прибавете на порции сухата смес към яйчената, бъркайки отдолу нагоре внимателно, за да не спадне сместа.

Застелете продълговата форма за кекс с вместимост 1 л. с хартия за печене. Изсипете кексовата смес, отгоре наредете цели орехови ядки.

Изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 40 мин.

Пробвайте за готовност с дървено шишче.

Извадете кейка от формата и още топъл го намажете с 1 супена лъжица мед. Много, много вкусен орехов кейк!

Да ви е сладко! Пандишпановият кекс с орехи по стара рецепта е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: