Начин на приготвяне
В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер до получаване на пухкав крем.
Затоплете кравето масло без да го разтапяте напълно и го прибавете в яйчния крем.
Пресейте брашното с щипка сол и 2 чаени лъжички бакпулвер. Добавете орехите и настърганата лимонова кора при брашното.
С лъжица прибавете на порции сухата смес към яйчената, бъркайки отдолу нагоре внимателно, за да не спадне сместа.
Застелете продълговата форма за кекс с вместимост 1 л. с хартия за печене. Изсипете кексовата смес, отгоре наредете цели орехови ядки.
Изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 40 мин.
Пробвайте за готовност с дървено шишче.
Извадете кейка от формата и още топъл го намажете с 1 супена лъжица мед. Много, много вкусен орехов кейк!
Да ви е сладко! Пандишпановият кекс с орехи по стара рецепта е готов.