Начин на приготвяне
Измийте, подсушете и нарежете тиквичките по дължина на ленти с дебелина около 5 мм. Овкусете ги със солта, пипера и намажете със зехтин. Изпечете ги на грил тиган или скара. Охладете.
В края на всяка лента изпечена тиквичка сложете от топено сирене с билки, навийте на руло и забодете с клечка или декоративни сабички.
Повторете процедурата с останалите тиквички.
Подредете рулцата от тиквички прави в подходяща чиния. Ягодите нарежете по дължина на тънко и подредете около вкусните рулца.
Маслините подредете в кръг около рулцата, като редувате от грилованите и от черните.
Преди поднасяне полейте обилно със соса от нар.
Експериментирах, но се получи се изключително красиво и много вкусно предястие.
Опитайте това предястие от гриловани тиквички и ягоди и няма да съжалявате!
Наздраве и да ви е вкусно!