Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашен селски хляб с хрупкава коричка

Домашен селски хляб с хрупкава коричка

Домашен селски хляб с хрупкава коричка
Снимка: Боряна Атанасова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Най-вкусен е домашния селски хляб с хрупкава коричка, а рецептата за него вече е ваша"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 1 пакетче /42 г/
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • вода - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се замесва меко тесто за хляб.

Оставя се да почива за 20 минути.

След това се оформя на руло и се оставя отново да втасва.

Домашният селски хляб с хрупкава коричка се пече за 40-45 минути на 160 градуса

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: