Хляб от лимец Традиция
Hleb od spelte Tradicija
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест Хляб»Хляб от лимец Традиция

Хляб от лимец Традиция

Хляб от лимец Традиция
Снимка: Дафина Карева
1 / 4
05/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
"Хляб от лимец, който ухае на традиция"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол
  • семена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагате брашното, сол на вкус, семена, яйцата, зехтина, балсамовия оцет и киселото мляко, в което сте разбъркали содата.

Разбъркайте с лъжица.

За да оформите хлебното тесто поръсете бяло брашно.

Пече пълнозърнестия хляб на 180°C 30-40 мин.

Пробвайте с клечка или нож.

Ако нищо не се полепи значи мекият хляб от лимец е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: