Бисквитена торта с ванилов пудинг

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
365
2k
905
1k
6
06/05/2020
"Бисквитена торта с ванилов пудинг, която с наслада хапват и малки, и големи "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо422
  • Преглеждания за месеца422
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на бисквитите :

Яйцата се разбиват със захарта, докато удвоят обема си. След това се прибавят останалите продукти без брашното. Разбърква се хубаво. Накрая се добавя и брашното.

Замесва се меко тесто.

Готовото тесто се разточва на тънка кора и от него се изрязват домашните бисквити. Редят се в тава, която е набрашнена или е застлана с хартия за печене.

Пекат се в предварително загрята фурна на 170 - 180 градуса за около 10 - 15 минути.

След като са готови бисквитите за бисквитена торта, се оставят да изстинат хубаво.

Приготвяне на пудинга:

Пудингът се смесва със захарта. Към тях се прибавя 100 мл прясно мляко и се разбърква до получаването на еднородна смес.

Останалото мляко се сипва в тенджера и се слага на котлона да заври. След като заври, се сипва разбитата смес на тънка струя при непрекъснато бъркане.

Продължава да се бърка, докато ваниловият пудинг не се сгъсти.

В пододящ съд се редуват бисквити, ванилов пудинг. Завършва домашната бисквитена торта с пудинг.

Отгоре поръси бисквитената торта с ванилов пудинг с кокосови стърготини и направи украса от фондан.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ivana Georgieva
Ivana Georgieva
06.05.2020 13:14
На вкус е прекрасна!!
0
0