Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта с ванилов пудинг и кокос

Бисквитена торта с ванилов пудинг и кокос

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Бисквитена торта с ванилов пудинг и кокос2 / 2
06/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Бисквитена торта с ванилов пудинг, която с наслада хапват и малки, и големи"

Необходими Продукти

  • За бисквитите
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 200 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 500 грама
  • прясно мляко - 90 мл
  • ванилия - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • За ваниловия пудинг
  • ванилов пудинг - 1 бр.
  • прясно мляко - 800 мл
  • захар - 100 г
  • За украсата
  • фондан - различни цветове
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на бисквитите :

Яйцата се разбиват със захарта, докато удвоят обема си. След това се прибавят останалите продукти без брашното. Разбърква се хубаво. Накрая се добавя и брашното.

Замесва се меко тесто.

Готовото тесто се разточва на тънка кора и от него се изрязват домашните бисквити. Редят се в тава, която е набрашнена или е застлана с хартия за печене.

Пекат се в предварително загрята фурна на 170 - 180 градуса за около 10 - 15 минути.

След като са готови бисквитите за бисквитена торта, се оставят да изстинат хубаво.

Приготвяне на пудинга:

Пудингът се смесва със захарта. Към тях се прибавя 100 мл прясно мляко и се разбърква до получаването на еднородна смес.

Останалото мляко се сипва в тенджера и се слага на котлона да заври. След като заври, се сипва разбитата смес на тънка струя при непрекъснато бъркане.

Продължава да се бърка, докато ваниловият пудинг не се сгъсти.

В пододящ съд се редуват бисквити, ванилов пудинг. Завършва домашната бисквитена торта с пудинг.

Отгоре поръси бисквитената торта с ванилов пудинг с кокосови стърготини и направи украса от фондан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivana Georgieva
Ivana Georgieva
На вкус е прекрасна!!
06.05.2020 13:14