Сиропирана баница с локум и орехи

06/05/2020
"Тотално сме влюбени в тази сиропирана баница с локум и орехи "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 249
  • Преглеждания за месеца6249
  • Преглеждания за седмицата610
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чашата за сиропа е с вместимост 250 мл. Захарта за сиропа се смесва с водата, пръчката канела и кората на лимона. Вари се 5 минути. Отмества се от котлона и се добавят ванилията, солта и лимоновият сок. Оставя се да изстине.

Яйцата се разбиват на пяна заедно със захарта. Тук чашата е с вместимост 200 мл. Прибавят се киселото мляко, олиото и накрая брашното, пресято с бакпулвера. Сместа се разбърква до хомогенност.

Орехите се натрошават, а локумът се нарязва на парченца.

Взема се една от корите и се намазва с 3 с.л. от сместа. В единия край на листа се нареждат парченца локум. Поръсва се с орехите и се навива на руло. Рулото се поставя в голямата тава на печката.

По този начин се приготвят останалите кори от нашата вкусна баница с локум.

Навитите рула се намазват с разтопеното краве масло.

Любимата сладка баница се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

Топла се залива със студения сироп. Покрива се със стреч фолио и се оставя да попие сиропа.

Сиропираната баница с локум и орехи се нарязва на малки рулца, които по желание се украсяват с разтопен шоколад.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Н.Акифова
Н.Акифова
06.05.2020 17:37
чудна изглежда браво !!!
0
0
Христинка Колева
Благодаря много!
0
0
Ivana Georgieva
Ivana Georgieva
06.05.2020 14:32
Изключително вкусна и лесна за правене!!
0
0
Христинка Колева
Благодаря, Иве!
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Баницата е разкошна ,браво ще я опитам скоро и аз ,че само като гледам и огладнявам :))
0
0
Христинка Колева
Благодаря, Вили! Баницата наистина е много вкусна!
0
0