gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Сиропирана баница с локум и орехи

Сиропирана баница с локум и орехи

Христинка КолеваХристинка Колева
Готвач
2073k6054851
Сиропирана баница с локум и орехи
Снимка: Христинка Колева
1 / 4
06/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
"Тотално сме влюбени в тази сиропирана баница с локум и орехи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чашата за сиропа е с вместимост 250 мл. Захарта за сиропа се смесва с водата, пръчката канела и кората на лимона. Вари се 5 минути. Отмества се от котлона и се добавят ванилията, солта и лимоновият сок. Оставя се да изстине.

Яйцата се разбиват на пяна заедно със захарта. Тук чашата е с вместимост 200 мл. Прибавят се киселото мляко, олиото и накрая брашното, пресято с бакпулвера. Сместа се разбърква до хомогенност.

Орехите се натрошават, а локумът се нарязва на парченца.

Взема се една от корите и се намазва с 3 с.л. от сместа. В единия край на листа се нареждат парченца локум. Поръсва се с орехите и се навива на руло. Рулото се поставя в голямата тава на печката.

По този начин се приготвят останалите кори от нашата вкусна баница с локум.

Навитите рула се намазват с разтопеното краве масло.

Любимата сладка баница се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

Топла се залива със студения сироп. Покрива се със стреч фолио и се оставя да попие сиропа.

Сиропираната баница с локум и орехи се нарязва на малки рулца, които по желание се украсяват с разтопен шоколад.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: