Агнешки ребра с пресни картофки и зелен лук

Агнешки ребра с пресни картофки и зелен лук

АлбенаАлбена
Новак
231025228
Агнешки ребра с пресни картофки и зелен лук
Снимка: Албена
1 / 4
06/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
"Добре познатите агнешки ребра, приготвени с пресни картофки и зелен лук"

Необходими Продукти

  • агнешки ребра - около 3 кг с гръбнака
  • олио - 50 мл
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • бира - 300 мл
  • пресни картофки - 1.5 кг
  • зелен лук - 3 връзки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тава поставяме измитите и подсушени ребра. Аз ги разделих на 2 части, но може и да се сложи цялото парче.

Поливат се с олиото и се поръсват с подправките.

Обтриват се с ръце, за да се разнесат и втрият подправките навсякъде. Сипва се бирата и се завива с фолио.

Пече се на 180 градуса около 90 мин или до готовност. Това зависи от дебелината на месото.

Картофите се измиват добре. Лукът се почиства и нарязва на не много дребни парчета.

Изваждат тавата от фурната и махате фолиото на агнешкото печено. Добавяте картофите и лука около месото, поръсвате ги със сол и връщате тавата във фурната за още около половин час без фолио, за да се изпекат картофите и печените агнешки ребра да хванат коричка.

Сервирайте агнешки ребра с пресни картофки и зелен лук със зелена салата.

Наздраве!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: