Ориз със спанак и коприва

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
867
5k
4k
1k
4
07/05/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо421
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ориз - 1 и ½ ч.ч. бисерен
  • спанака - 3 шепи листа (около 200 г)
  • коприва
  • пресен лук - ½ връзка
  • магданоз - ½ връзка
  • джоджен - 1 ч.л. , сушен и стрит
  • хималайска сол - 1 и ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ к.л
  • шарлан - 1 - 2 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • кисело мляко - ½ кофичка, по желание
  • орехи - 1 шепа натрошени, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме 1 и ½ ч.ч. ориз за около 20-30 минути в изворна вода, докато подготвим другите съставки.

В съда на оризоварка или мултикукър сипваме нарязаните (свежо набрани и измити) 3 шепи листа спанак, ½ връзка пресен лук, ½ връзка магданоз и добавяме отцедения леко набъбнал ориз.

Разбъркваме с подправките: сушен и стрит джоджен (1 ч.л.), черен пипер (1/2 к.л) – смлян, 1 и ½ ч.л. фина хималайска сол и 1-2 с.л. шарлан – нерафинирано слънчогледово масло.

В каната на миксер сипваме измитите пресни листа / връхчета пролетна коприва и заливаме с 1 ч.ч. вода. Смиламе с пасатора до зелена еднородна смути консистенция.

Заливаме ориза със зеления сок и доливаме още 2 ч.ч. изворна вода. Разбъркваме и зареждаме контейнера в оризоварката / мултикукъра.

Включваме уреда и стартираме готвенето, така след 30 минути постният ориз е готов!

По желание поднасяме здравословния ароматен пролетен ориз със спанак и коприва оформен с купичка - с 3 лъжици кисело мляко, поръсен с натрошени орехи и листенца бейби спанак.

Чудно вкусен обяд!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар