Агнешки ребърца с гъби и сушени кайсии

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Помощник Готвач
246
1k
578
224
1
06/05/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо407
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме, измиваме и подсушаваме агнешките ребра и ги запържваме в малко зехтин.

Брашното се запържва в малко гореща мазнина и се излива при ребрата. Залива се с половин чаша вода.

Добавя се нарязаният зелен лук. Поръсва се със сол, черен пипер, дребно нарязан магданоз и соевият сос.

Задушаването продължава до полуомекване на месото.

Гъбите и нарязаните на половинки сушени кайсии се задушават отделно заедно с останалото масло и лимоновият сок и се сипват в ястието.

При необходимост се добавя малко топла вода или бульон.

Всичко заедно се поставя в тавичка и се пече на умерена температура до зачервяване на печените агнешки ребърца.

Агнешките ребърца с гъби и сушени кайсии се гарнират по желание.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар