gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Шоколадов чийзкейк с крема сирене и сметана

Шоколадов чийзкейк с крема сирене и сметана

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2542k6522k3
Шоколадов чийзкейк с крема сирене и сметана
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 4
06/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Рецепта за щастие - нарича се шоколадов чийзкейк"

Необходими Продукти

  • какаови бисквити - 200 г
  • краве масло - 100 г
  • крема сирене - 250 г (2 пакетчета)
  • заквасена сметана - 200 г
  • пудра захар - 2/3 ч.ч.
  • яйца - 3 малки
  • готварски шоколад - 150 г
  • канела - щипка
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на блендер смиламе бисквитите до фини трохи.

Към тях добавяме разтопеното масло и щипка канела (пожелание).

Във форма с падащи стени и дъно (ринг) поставяме бисквитената смес и притискаме.

Печем на 180 градуса за 7-8 минути. Оставяме да се охлади.

Разбиваме крем сиренето със захарта.

Добавяме яйцата и разбиваме отново.

Накрая прибавяме ванилията и заквасената сметана и бъркаме отново до хомогенност.

Разтапяме на водна баня шоколада. Много е важно той да е леко охладен, за да не пресечем сместа за шоколадовия чийзкейк.

Добавяме го към сместа и обвиваме формата с алуминиево фолио.

Изсипваме млечната смес върху бисквитената основа. Печем разкошния чийзкейк в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 40 мин.

Сладкишът добива лека кафеникава коричка отгоре.

Добре е плавно да го изстудим, като най-добре това се получава, като го оставите в изключена фурна с отворена врата.

След това охлаждаме шоколадовия чийзкейк с крема сирене и сметана за няколко часа в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: