gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Телешки бургер кюфтета

Телешки бургер кюфтета

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Мастър Шеф
3112k7347021
Телешки бургер кюфтета
Снимка: Виктория Георгиева
1 / 3
07/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
"Пренасяме ресторант вкъщи с телешки бургер кюфтенца"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Телешката кайма се слага в голяма купа. Слагат се черен пипер и малко по-обилно кимион. Добавя се сол и зехтин.

Добре се омесва каймата. Оформят се тънки и по-големи от земелчетата телешки кюфтета, защото при печенето се свиват.

Може да се използва помощен ринг, ако разполагате с такъв.

Лукът се обелва и нарязва на филийки. Подготвя се оребрен тиган.

Нагорещява се и леко се намазва с олио. Кюфтетата се пекат от двете страни.

По желание може да се изпече лукът на тигана, а може и суров да се ползва за бургера.

Земелчетата със сусам се разрязват на 2 през средата, така че да има горна и долна част.

Хлебчетата се препичат леко от вътрешната страна на оребрения тиган. Доматите се измиват и нарязват на филийки.

Върху долното хлебче се слага майонеза. Редят се телешки бургер и домат.

Слага се още майонеза и се добавя лукът.

Захлупва се с калпачето на земелчето и се забива шиш за по-лесна консумация на телешкия бургер кюфтета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: