gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Телешки бургер кюфтета

Телешки бургер кюфтета

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
3763k8712k2
Телешки бургер кюфтета
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
07/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Пренасяме ресторант вкъщи с телешки бургер кюфтенца"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешката кайма се слага в голяма купа. Слагат се черен пипер и малко по-обилно кимион. Добавя се сол и зехтин.

Добре се омесва каймата. Оформят се тънки и по-големи от земелчетата телешки кюфтета, защото при печенето се свиват.

Може да се използва помощен ринг, ако разполагате с такъв.

Лукът се обелва и нарязва на филийки. Подготвя се оребрен тиган.

Нагорещява се и леко се намазва с олио. Кюфтетата се пекат от двете страни.

По желание може да се изпече лукът на тигана, а може и суров да се ползва за бургера.

Земелчетата със сусам се разрязват на 2 през средата, така че да има горна и долна част.

Хлебчетата се препичат леко от вътрешната страна на оребрения тиган. Доматите се измиват и нарязват на филийки.

Върху долното хлебче се слага майонеза. Редят се телешки бургер и домат.

Слага се още майонеза и се добавя лукът.

Захлупва се с калпачето на земелчето и се забива шиш за по-лесна консумация на телешкия бургер кюфтета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: