Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Булгур с домати по турски

Булгур с домати по турски

Булгур с домати по турски
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Рецепта от турската кухня - винаги е удоволствие да сервираме булгур с домати на трапезата"

Необходими Продукти

  • булгур - 1 ч.ч.
  • домати - ½ буркан, нарязани
  • доматен сок - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1/3 връзка, без дръжките
  • джоджен - 3 пресни стръка
  • хималайска сол - 1 равна ч.л., на вкус
  • черен пипер - ½ к.л., равна
  • червен пипер - ½ равна ч.л.
  • шарлан - 1 с.л.
  • вода - 2 ч.ч. изворна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка загряваме слънчогледово масло – шарлан и в него сваряваме нарязаните на ситно лук и чесън.

Добавяме старателно измития и отцеден булгур. Сипваме 3 с.л. доматен сок (домашно стерилизиран) и подправяме с хималайска сол, червен и черен пипер.

Прибавяме нарязаните домати и заливаме с 2 ч.ч. изворна вода. Разбъркваме и варим около 15 минути.

Измиваме и нарязваме на ситно магданоза и пресния джоджен. Прибавяме ги с разбъркване, поставяме капака и варим още около 15 минути до готовност на варивото.

След като ястието с булгур е сварено, го дръпваме от котлона и оставяме за 10 минути с капак, за да набъбне булгурът и поеме всички вкусове.

Поднасяме чудно вкусния и ароматен булгур с домати по турски – топъл, в дълбока керамична чиния, поръсен с нарязан пресен магданоз.

Страхотен булгур с домати, който можете да сервирате с турска салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: