Начин на приготвяне
В тенджерка загряваме слънчогледово масло – шарлан и в него сваряваме нарязаните на ситно лук и чесън.
Добавяме старателно измития и отцеден булгур. Сипваме 3 с.л. доматен сок (домашно стерилизиран) и подправяме с хималайска сол, червен и черен пипер.
Прибавяме нарязаните домати и заливаме с 2 ч.ч. изворна вода. Разбъркваме и варим около 15 минути.
Измиваме и нарязваме на ситно магданоза и пресния джоджен. Прибавяме ги с разбъркване, поставяме капака и варим още около 15 минути до готовност на варивото.
След като ястието с булгур е сварено, го дръпваме от котлона и оставяме за 10 минути с капак, за да набъбне булгурът и поеме всички вкусове.
Поднасяме чудно вкусния и ароматен булгур с домати по турски – топъл, в дълбока керамична чиния, поръсен с нарязан пресен магданоз.
Страхотен булгур с домати, който можете да сервирате с турска салата.