Пиде на фурна
Pide u rerni
gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Пиде на фурна

Пиде на фурна

Пиде на фурна
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
09/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пиде на фурна за всички, които го обичат"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • мая - 1 пакетче суха
  • мляко - 200 мл топло
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 1 супена лъжица
  • захар - 1 чаена лъжичка
  • сол - на вкус
  • За плънката
  • кашкавал - 300 г настърган
  • гъби - мариновани от консерва
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа. Разтворете маята в топлото мляко, прибавете захарта. След като маята шупне, излейте течността при брашното.

Добавете яйцето, зехтина и солта. Омесете меко тесто. Свийте тестото на топка, покрийте го с кърпа и оставете на топло да втаса.

Готовото тесто разделете на четири топки. От тях ще оформим турските пици.

Разточете всяка топка на правоъгълник. Свийте крайчетата към вътрешността и оформете пидетата. Надупчете дъното на всяко с помощта на вилица.

Подредете ги в тава, застлана с домакинска хартия.

Оставете ги за около 15 минути, за да втасат отново.

Запечете ги в загрята фурна до 200 градуса. По средата на печенето извадете тавата, поръсете всяко пиде с кашкавал, сложете от маринованите гъби и полейте с разтопеното масло. Допечете до златисто кафяво пидетата с гъби.

Рецептата за пиде на фурна е изпълнена!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: