Начин на приготвяне
Измиваме добре лещата под струя студена вода.
Изсипваме я в студения зеленчуков бульон, заедно с нарязаните на средни кубчета лук и морков.
Прибавяме растителната мазнина, стръкче мащерка, скилидките чесън и корените за супа.
Оставяме ястието с леща да къкри на слаб котлон за около 10 минути.
Прибавяме настърганите домати, пушения пипер и овкусяваме със сол.
Варим под капак още 10 минути супата от червена леща.
Загряваме кокосовото мляко, към което прибавяме джинджифила и куркумата.
Оставяме да поври за около 6 минути. Отстраняваме джинджифила.
Към сварената лещена супа прибавяме овкусеното кокосово мляко и разбъркваме.
Сервираме супата от червена леща с кокосов мляко топла, аранжирана с прясна мащерка.
Вкусна индийска супа!