Сиропиран орехов сладкиш

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7232k2
Сиропиран орехов сладкиш
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
11/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции10
"Орехов сладкиш, с който да си подсладите живота"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Мерителната чаша е с обем 250 мл.

Белтъците се отделят от жълтъците на яйцата. Белтъците се разбиват с щипка сол и 1 супена лъжица от захарта на сняг.

В отделна купа се разбиват жълтъците със захарта. Добавят се олиото и прясното мляко.

Пресятото с бакпулвера брашно и смлените орехови ядки.

Накрая се добавят белтъците към основната смес. Смесват се леко с шпатула.

Сместа се прехвърля в намаслена и набрашнена форма за торта.

Ореховият блат се пече на 180 градуса за 25-30 минути. Карамеленият сироп се приготвя, като захарта се слага в тенджерка.

Оставя се на котлона да се карамелизира.

Сипва се водата и се оставя още малко да се стопи карамелът. Охладеният блат се полива със сиропа.

Оставя сиропираният сладкиш за 5 минути блатът да поеме сиропа.

Ореховият сладкиш се полива отгоре и отстрани със стопения на водна баня шоколад с фъстъченото масло и олиото.

Украсява се с орехови ядки.

Сиропиранияр орехов сладкиш се охлажда се за 2-3 часа в хладилник.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: