Пиде с кашкавал и сирене (Peynirli ve kaşarlı pide)

Анелия МинчеваАнелия Минчева
Новак
29
261
84
46
12/05/2020
"Пидето е на почит у дома и как няма - само го вижте "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции24
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 291
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото, като в дълбока купа слагаме млякото, водата, 1 с.л. захар, маята и 1 с.л. с връх брашно, разбъркваме хубаво с тел да няма бучки от брашното и оставяме за 5-10 мин.

След това добавяме солта и олиото, започваме да добавяме брашното и месим 5-10 мин. Тестото трябва да бъде меко. Оставяме в купата и покриваме със стреч фолио или найлон и кърпа оставяме на топло да втасва 30-40 мин.

След това поръсваме мястото, където ще оформяме тестените лодки леко с брашно, и премесваме отново тестото. Ако искаме по-малки пидета/лодки, излизат от това тесто 24 бр.

Като разделим тестото на 24 топки, набрашняваме си ръцете или с точилка разточваме лека елипса, слагаме сирене и отгоре рендосан кашкавал.

От двете страни притваряме елипсата и в краищата хубаво притискаме, за да не се отворят.

Покриваме и оставяме за още 30 мин.

След това намазваме с жълтък и печем вкусните турски пици върху хартия за печене или в намазнена тава на предварително загрята на 200 градуса фурна.

Най-хубаво се пекат върху хартия за печене директно на скарата на фурната. На няколко пъти е печенето, защото са много бройки пидета с кашкавал и сирене (Peynirli ve kaşarlı pide).

След като извадим от фурната, по желание може да намажем с масло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар