Начин на приготвяне
1. Смесват се каймата, солта, червения и черния пипер. Кромидът и морковът се обелват и се нарязват на ситно. Прибавят се към каймата. Добавя се едно сурово яйце. Сипва се галетата. Размесва се добре до хомогенна смес.
2. Върху работната повърхност се поставя лист алуминиево фолио. Отгоре на равномерен пласт се разстила подправената кайма.
3. Яйцата се обелват и се поставят в средата на пласта от кайма.
4. С помощта на фолиото се завиват краищата на каймата върху яйцата, като се оформя самун. Бутертестото се разстила върху набрашнена работна повърхност.
Важно: Уверете се, че листът е достатъчно голям, за да може да обгърне рулото.
5. Белтъкът и жълтъкът на последното яйце се разделят. Тестото се намазва с разбития белтък на последното яйце. Посипва се със запържения пресен лук.
6. Рулото с кайма се поставя в центъра на кората бутертесто. Краищата на тестото се завиват, така че да се загърне соленото бутер руло.
7. Тавичка за печене се намазнява добре. Поставя се рулото Стефани и се намазва отгоре с жълтъка от последното яйце и с олио. Загърната страна трябва да е надолу.
8. Рулото се поставя в предварително загрята до 180 градуса фурна 45 мин.
Да ви е сладко с това мини руло Стефани в бутер тесто!
Източник: Моника Стоянова - Кулинарна мрежа