Сос Тандури

Сос Тандури

Сос Тандури
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 3
13/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне7 мин.
Общо7 мин.
Порции1
"Сос Тандури отива на всяко ястие, ето защо ви го препоръчваме горещо"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купичка киселото мляко, сол и сокът от лайм. Добавете всички сухи подправки като гвоздейчетата от карамфила стриете между пръстите си (само пъпчицата, без дръжката)

Настържете пресния корен от джинджифил на фино ренде и добавете към сместта.

Червения лук нарежете на ситни кубчета.

Разбъркайте хубаво млечния сос и доовкусете по ваше желание като сложите повече от подправките, ако ви харесва по-силен вкус.

Индийският сос Тандури е чудесен за компания на меса, риби или зеленчуци. Може да се използва и като марината.

Опитайте и ще останете възхитени от богатството на вкусове и аромати, съдържащи се в него, правейки вашите ястия още по- очарователни.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: