Постни домашни бонбони с мед

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
780
4k
4k
1k
3
17/05/2020
"Полезни и много вкусни домашни бонбони - не чакайте повод, а го създайте "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо743
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • орехи - 3 с.л.
  • слънчогледови семки - 3 с.л. сурови
  • сусам - 1 с.л.
  • пшеничен зародиш - 1 с.л.
  • рожков - 1/2 ч.л. брашно
  • какао - 1/2 ч.л.
  • канела - 1 щипка
  • сусамов тахан - 3 с.л. суров
  • мед от глухарчета - 3 с.л. (или течен пчелен мед)
  • овесени ядки - 5 с.л. фини
  • кафява захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе в нутри булет (или мощен блендер) суровите ядки – орехи, слънчоглед и сусам до получаване на фина ронлива смес, подобна на грис.

Изсипваме ги в по-дълбока купа и разбъркваме заедно с другите сухи съставки – пшеничен зародиш, брашно от рожков, какао и канела.

Към сухата смес прибавяме течните съставки – сусамов тахан (суров е по-здравословен) и течния мед от глухарчета (може да се замени със златен сироп или течен пчелен мед).

Докато омесваме тестото за бонбоните, добавяме малко по малко фините овесени ядки. Оставяме го да престои поне половин час на хладно.

След това оформяме малките сурови бонбони (получават се около 12 бр. с размер около 2–2, 5 см) и ги овалваме в кафява захар на кристалчета.

По желание ги поднасяме в малки хартиени формички за бонбони.

Постни домашни бонбони с мед с чудесен наситен вкус и приятна хрупкавина от кристалчетата захар.

Лесни за приготвяне и здравословни домашни бонбони!

Веган бонбони, подходящи за специални поводи, както и за рождени дни на малки и големи!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар