gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе Чорба»Агнешка шкембе чорба за Великден

Агнешка шкембе чорба за Великден

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2602k8641k3
Агнешка шкембе чорба за Великден
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
17/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Време е за една чудна шкембе чорбичка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото добре агнешко шкембе слагаме в тенджера под налягане и варим с малко сол за около час-час и половина. Свареното шкембе режем на малки купчета.

В една дълбока тенджера слагаме олио и запържваме шкембето за около две-три минути, след което прибавяме брашното и червения пипер и пак запържваме за една минута.

Доливаме студена вода около литър и половина и чакаме да заври водата. Прибавяме предварително сварено мляко вътре и посоляваме.

Оставяме агнешката шкембе чорба да покъкри на слаб огън за около половин час.

В една малка купа пресоваме 3-4 скилидки чесън, вътре прибавяме оцет около 4-5 супени лъжици и разбъркваме добре.

Сервираме готовата шкембе чорба със сос от оцет и чесън и поръсваме лют червен пипер.

Добър апетит с тази агнешка шкембе чорба за Великден!

Страхотна рецепта за шкембе чорба!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка: