Кето спаначени кюфтета

Кето спаначени кюфтета

Мария БожиловаМария Божилова
Иноватор
3762k1k4194
Кето спаначени кюфтета
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
16/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
"Порция сочни спаначени кюфтенца и настроението ни се подобрява мигновено"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се почиства от дръжките и се измива много добре.

Лукът се почиства, измива се и нарязва на ситно. Слага се в дълбок тиган със сгорещено ГХИ.

След като се леко се запържи, се прибавя спанакът и се захлупва с капак. Задушава се 10 мин., след което се отцежда върху решетъчен капак.

Галетата от бадеми се приготвя от сурови бадеми, които се смилат с чопър до големина на трохи от хлебна галета.

След като спанакът се отцеди, се слага в купа и се прибавят яйцата, сиренето, което е натрошени на ситно, и галетата от бадеми. Разбърква се много добре и се оставя в хладилник за 2 часа.

Настъргания пармезан се разбърква с яйцата и се оставя за 2 часа в хладилник.

Спаначените кюфтета се пържат като се взима от сместа и се овалва в панировката. Пържи се в сгорещено ГХИ.

Кето кюфтетата се сервират с апетитен млечен сос, който е приготвен от разбито с пасатор киселото мляко, майонезата, нарязания на ситно чесън /само бялата част/ и сол.

При поднасяне на сочните зеленчукови кюфтета се добавят и маслини.

Получават се много вкусни кето спаначени кюфтета!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: