Домашен рибен пастет
Domaća riblja paštetaHomemade Fish Pate
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Домашен рибен пастет

Домашен рибен пастет

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k3k
Домашен рибен пастет
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
18/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
"Уникално вкусен домашен рибен пастет, който мажем на препечена филийка със задоволство"

Необходими Продукти

  • риба тон - 150 г консервирана
  • лук - 1 глава малка
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер - 3 щипки
  • заквасена сметана - 150 г
  • горчица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се сваряват яйцата. Трябва да са твърдо сварени.

Обелват се и се нарязват на едро.

Лукът се почиства и слага в блендер.

Смила се на дребно, след което към него се прибавят нарязаните яйца, консервираната риба, сол на вкус, смлян черен пипер, заквасената сметана и горчицата.

Отново всички продукти се смилат до получаване на смес с гъстота на пастет.

Полученият селски рибен пастет се прехвърля в стъклен буркан.

Домашният рибен пастет се съхранява в хладилник, няколко дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: