Моето крехно агнешно на фурна

17/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо368
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 2 кг
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • джоджен
  • олио - 100 - 150 мл
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме първо агнешкото месо. Измиваме добре агнешкото месо, подсушаваме и нарязваме на едри порции.

След това го поръсваме със сол като втриваме солта в месото с ръце. В купа смесваме олио и червен пипер, разбъркваме с вилица.

Поръсваме месото с черен пипер и намазваме от всички страни с червен пипер и олио.

Оставяте го за около 15 минути, за да поеме аромата от подправките.

Нареждаме месото в тава, наливаме топла вода и покриваме с фолио.

Печем крехкото агнешко в загрята фурна 180 -200 градуса около 2 часа. От време на време се поглежда дали има нужда от вода.

Накрая сваляме фолиото и запичаме за хрупкава коричка около 20-30 минути.

Може да сервираме любимото печено агнешко с гарнитура от ароматни печени картофи, класическа зелена салата или нещо друго.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар