gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Невероятно вкусна шоколадова торта

Невероятно вкусна шоколадова торта

Невероятно вкусна шоколадова торта1 / 2
03/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Тази рецепта не може да не бъде споделена с всички, които душа дават за нещо сладичко"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • какао - 9 с.л. неподсладено
  • брашно - 1 и 1/2 ч. чаша
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • масло - 200 г меко и безсолно
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 големи, стайна температура
  • кафе - 1/2 ч.ч. силно
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • За крема
  • шоколад - 200 г натурален или млечен
  • вода - 1/2 ч.ч. или сметана
  • масло - 120 г
  • сладко - 1 бурканче (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте какаото, пресятото брашното, солта, содата, бакпулвера. Отделно разбийте масло и захарта до пухкав крем и добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко.

Разбъркайте кафето и млякото и го добавете на 2 пъти към яйчената смес, като редувате със сухите съставки.

Изпечете сместа в 2 еднакви форми с диаметър 18-20 см, застлани с хартия за печене и леко намазнени. Пекат се в загряна на 180 градуса фурна за 30-35 минути - до суха клечка. Докато чакате блатовете да изстинат, направете крема.

Разтопете натрошения шоколад на водна баня и добавете топлата вода или сметаната, бъркайте и накрая прибавете маслото. Оставете хомогенизиралата се смес да се охлади на стайна температура и да постегне. Щом изстине кремът, разбийте го с миксер.

Всеки блат се реже на 2 отделни - стават общо 4 блата, които се слепват 2х2 с любимото ви сладко, а между тях се слага крем. Отгоре цялата торта се маже обилно с крем. Оставете тортата да престои няколко часа преди да я поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
515
43
31
20
10
Дай твоята оценка: