Домашен сладкиш

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Домашен сладкиш
Снимка: AneliaStefanova
1 / 3
17/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Домашен сладкиш за гости и близки - всички му се радват"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 400 г
  • хлебна сода - 1 ч.л.
  • захар - 300 г
  • брашно - 400 г
  • сол - 1 щипка
  • конфитюр - 400 г от ягоди /или друг плод по избор/
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме киселото мляко в купа и към него добавяме чаена лъжичка сода, изчакваме една минута да шупне.

Към киселото мляко добавяме захарта и щипка сол и бъркаме с лъжица. След това сипваме брашното и отново бъркаме с лъжица, докато се получи гладка каша.

Сипваме половината смес в тава, застлана с хартия за печене, и слагаме във фурна на 180 градуса. Печем сместа за нашия сладкиш с ягодово сладко до готовност.

Изваждаме изпеченият блат за от фурната и бързо намазваме с конфитюра, след това разпределяме отгоре останалата смес. Допичаме разкошния домашен сладкиш само на горен реотан.

Готовият плодов сладкиш оставяме да се охлади.

Поръсваме домашния сладкиш с пудра захар и поднасяме на близки и гости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Направих го точно по рецептата, но стана малко твърд , мисля си ако се добави в тестото поне 50 или 100мл олио или масло дали няма да е по- мек? Иначе е вкусен. Брашното което сложих бе смес от био пълнозърнесто и био лимец. Да е здравословно, но може би щом е без мазнина с бяло брашно ще е по- мек!
22.10.2021 11:16
1