Здравословна мусака без пържене

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Чирак
102
353
214
124
2
18/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо442
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги режем на много ситни кубчета и ги слагаме в тава.

Нарязваме девесил, лука и чесъна на дребно и добавяме при картофите.

Поръсваме с червен пипер, сол, чубрица и джоджен и добре разбъркваме картофите, за да се овкусят равномерно.

На котлон загряваме 300 мл вода заедно с доматите, когато течността стане гореща, слагаме каймата и с преса за картофи натискаме каймата, за да я направим на трохи. От горещата вода тя започва да се сготвя и лесно се раздробява.

Изсипваме каймата при картофите и разбъркваме, ако картофите не са покрити с течност, добавяме още вода.

Печем диетичната мусака в най-ниската част на фурната, докато течността изври и картофите омекнат.

Когато това се случи, разбиваме киселото мляко и яйцата и заливаме мусаката.

Печем още малко докато заливката за мусаката се запече.

По желание при сервиране добавяме кисело мляко към здравословната мусака без пържене.

Рецептата за мусака е изпълнена!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар