Киноа с аспержи

cosmopolitan88cosmopolitan88
Новак
61114
Киноа с аспержи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • киноа - 150 г
  • аспержи - 100 г
  • печурки - 100 г
  • царевица - 50 г замразена
  • пресен лук - 1 бр.
  • пресен чесън - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз
  • куркума
  • черен пипер
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се бланшират за 5 мин в подсолена вряща вода.

Киноата се сварява и отцежда от излишната вода. Гъбите се запържват в дълбок тиган заедно с лука, чесъна и царевицата.

Аспержите се режат на дребно и се добавят.

Яйцата се разбъркват в купичка и се наливат от едната страна на тигана, докато се запържат.

Разбъркват се със зеленчуците и се подправя с куркума, пипер и малко сол по желание.

Добавя се киноата, разбърква се добре. Овкусява се със соев сос, докато потъмнее киноата с аспержи и се смеси добре.

Тази здравословна вечеря се поръсва с магданоз преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: