Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пролетно зеле със свинско

Пролетно зеле със свинско

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Пролетно зеле със свинско2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Пролет е - зеленце да има"

Необходими Продукти

  • зеле - 1.5 кг
  • свинско месо - 600 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • домати - 200 г от консерва
  • олио - 25 мл
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън - 1/2 ч. .л. на прах
  • целина - 1 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • девесил - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера сипваме олиото и доматите, добавяме нарязаното на ситно зеле и поръсваме с червен пипер, черен пипер, сол, чесън на прах, целина и куркума.

Слагаме капака и оставяме зелето да се задушава, като периодично разбъркваме, за да не загори.

След десетина минути, когато зелето омекне и си пусне водичка, прибавяме нарязаното на малки късчета свинско месо.

Захлупваме и варим ястието на среден котлон около час.

Десет минути преди да свалим зелето от огъня, прибавяме 1 кафена чашка ориз, за да попие сосът на ястието.

След като свалим от котлона свинското със зеле, добавяме нарязан девесил към пролетно зеле със свинско.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: