Тирамису с орехи

Тирамису с орехи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
5797k1k2k4
Тирамису с орехи
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
19/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции2
"Тирамису с орехи за изтънчени сладкари"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В две купи разделете белтъка от жълтъка.

Белтъкът разбийте с щипка сол на сняг. Към жълтъка добавете 3 с.л. захар и разбийте до гладкост.

Прибавете маскарпонето към жълтъка и внимателно добавете лъжица по лъжица разбития белтък.

Добавете смлените орехи и хомогенизирайте крема.

Сварете чаша силно кафе, към него излейте рома и прясното мляко.

Потопете бишкотите Савоярди в течността и наредете първия ред, полейте с разтопен на водна баня шоколад, след което покрийте с крема маскарпоне и наредете втори ред бишкоти.

Намажете обилно с крем и полейте тирамису с орехи с разтопен на водна баня шоколад.

Рецептата за тирамису е изпълнена. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: