Свински джолан с ориз и гъби на фурна

20/05/2020
"Добър апетит със свински джолан с ориз и гъби на фурна "
Приготвяне10 мин.
Готвене160 мин.
Общо170 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 416
  • Преглеждания за месеца212
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печено Свинско

Начин на приготвяне

1. Цепнете на две места всеки от свинските джолани, за да се сготвят по- бързо. Може да помолите за това и в месарницата, когато ги закупувате.

2. Сложете да се сварят за 2 часа на умерен огън. В зависимост от големината може да имат нужда и от повече време. Ще проверите лесно бодвайки с вилица. На по-силен огън или в тенджера под налягане времето се редуцира, но аз лично предпочитам по-бавното варене. Не забравяйте и задължително да отпените в началото.

По желание към бульона можете да добавите зеленчуци по избор за по- богат вкус и едно-две дафинови листа.

3. Накълцайте лука и запържете в олиото.

Почистете и нарежете и гъбите и тях също сложете при лука за 4-5 минути отново при умерен огън.

4. Сипете ориза, предварително измит от нишестето и бъркайте да се запържи, докато стане кристален.

5. Загрейте фурната на 200 градуса.

Прецедете бульона и отмерете толкова от него, колкото изисква пропорцията за вида ориз, който използвате.

6. Смесете бульона с ориза и гъбите, посолете и подправете с черен пипер. Не слагам повече подправки, защото самият вкус от джолана си е интензивен и автентичен и просто не е необходимо да бъде засенчван от други аромати. Но избора оставям на вас.

7. Сложете месото и пъхнете джолана с ориз в загрятата фурна на ниска решетка. Печете до поемане на течността и пълна готовност на ориза.

Добър апетит с този вкусен свински джолан с ориз и гъби на фурна!

Страхотна рецепта за свинско с ориз, която можем само да препоръчаме!

Традиционен български гювеч с капак 5л-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Румяна С.
Румяна С.
26.05.2020 18:08
Рецептата е чудесна! Превъзходен вкус! Благодарим ❤️ :)
0
0