gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Гръцка мусака в тенджера

Гръцка мусака в тенджера

IvanovaIvanova
Чирак
4512557126
Гръцка мусака в тенджера
Снимка: Анонимен
1 / 4
20/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Порции4
"Ето как се прави гръцка мусака в тенджера"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните, нарежете на кубчета и ги оставете в солена вода, докато нагласите останалите продукти.

Отстранете семките от пипера и ги нарежете на кубчета колкото кубчетата патладжан.

Лука нарежете на ивици, моркова и чесъна на дребно.

Доматите обелете и настържете.

Измийте и подсушете патладжана.

Изпържете го и оставете върху кухненска хартия да се попие излишната мазнина.

Изпържете в същата мазнина и пипера.

Запържете лука, чесъна и моркова, докато омекнат. Добавете каймата и продължете да готвите, докато остане ястието на мазнина, след което добавете настърганите домати и доматената и пастата от чушки.

Гответе още 5 минути и след това налейте топлата вода.

Овкусете с чубрицата, черния пипер и солта.

След като започне да ври, ставете гръцката мусака на тих огън за 20 минути.

Поръсете със ситно нарязан магданоз.

Ястието става доста мазно - по желание може да оберете излишната мазнина, която изплува отгоре с лъжичка, преди да поръсите магданоза.

Сервирайте гръцката мусака в тенджера с таратор или поръсена с кисело мляко с чесън.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: