Ягодова Панакота

20/05/2020
"Изкуство в чашка, наречено ягодова панакота "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 899
  • Преглеждания за месеца245
  • Преглеждания за седмицата245
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива с 60 мл вода и се оставя да набъбне.

Ягодите се посипват със захарта, заливат се с 100 мл вода и се поставят на котлона.

Готвят се до омекване на ягодите. Охлаждат се и се пасират. След това сместа се прецежда.

Прясното мляко заедно със сметаната и начупения шоколад се загряват до завиране.

Към нея се прибавя ягодовата смес и желатинът. Разбърква се до хомогенизиране и се охлажда.

Млечният крем се разсипва в красиви чаши и се поставя в хладилник да стегне.

При сервиране панакотата се гарнира с шоколадов сос и пресни ягоди.

Приготвяне на шоколадовия сос:

Всички продукти за соса се смесват и се загряват до завиране. Сосът се бърка постоянно.

Италианският сметанов крем се залива с охладен сос.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иивинка
Иивинка
21.05.2020 21:49
Изглежда много хубаво!
0
0
Христинка Колева
Благодаря! :)
1
0